Tervetuloa Savon Rautatielle!

Savon Rautatie on uusi kirja 125-vuotisjuhliaan viettävästä Kouvolan-Kuopion rataosasta. Tyylikkäällä ulkoasulla ja runsaalla kuvituksella varustettu 200-sivuinen kirja tarkastelee Savon rataa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti. Kirja on painettu kokonaan nelivärisenä, ja sen sivukoko on 210x250. Kirjan kustantaja on Petrin Viestintä.

LUKIJAPALAUTE: "Hienoa jälkeä kaikin osin - tekstit, kuvat, taitto. Hyviä ja hauskoja oivalluksia faktoissa, kuvituksissa, lehtileikkeissä... Ei muuta kun Tieto-Finlandiaa tavoittelemaan!"

Hieno juhlavuosi

Savon Rautatien 125-vuotisjuhlavuosi kirjoineen oli onnistunut. 4. lokakuuta -14 vietettiin neljällä Mikkelin seudun asemalla hauska juhlatapahtuma, jonka pääosaan nousi asemakylien elämä. Haukivuori, Kalvitsa, Hiirola ja Otava rakensivat asemiensa ympärille oman näköisensä kohtaamispaikan, ja niiden välillä kulki monelle muistoja herättävä lättähattujuna. Oli ilo nähdä jokaisella asemalla omanlaistaan ohjelmaa. Kalvitsassa esiintynyt M. A. Numminen kuvaili vaatimattoman Kalvitsan lavan tunnelman olleen kuin 1960-luvun Lapista. Tämä on tietenkin otettava kehuna.


Paluu rikospaikalle: Savon Rautatie -kirjan kansikuvassa oleva maisema Harjun ja Multamäen välillä on kasvanut umpeen. Oikealla alhaalla oleva entinen ratalinja on nykyisin kevyen liikenteen väylänä. Kansikuva on vuodelta 1962.

Kirja Savon Rautatie on ollut hyvä menestys. Myynti on sujunut niin, että kirjailija-kustantaja sai painolaskunsa maksettua, ja menekki on yllättänyt myös monet kirjakaupat, jotka alkuun tekivät varovaisia tilauksia. Useampaan Itä-Suomen myyntipisteeseen on toimitettu kirjaa laatikoittain lisää.

Tekijänä voi arvella, että kirjan vahvuus on sen monipuolisuus. Sisältö tarjoaa elämyksiä niin syventyneelle rautatieharrastajalle, menneisyydestä yleisesti kiinnostuneelle kuin tavallisille ihmisille, joiden elämänpiiriä Savon rautatie jollakin tavalla koskettaa. Tämä oli alun perin tarkoituskin: tehdä värikäs ja mielenkiintoisia yksityiskohtia tarjoava kirja, joka kuitenkin samalla käsittelee radan historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta oleellisen.

Onnistuminen on kai välittynyt median tekemistä jutuista. Tässä pari esimerkkiä:

Suomenmaa: Savon radan historia kuvaa Suomen muuttumista
Savon Sanomat: Kirja Savon radasta
Yle: Savon rautatieväylä sykkii

Savon Rautatien kertomus jatkuu, ja kirjaakin on yhä saatavana!